Gazpacho, czyli jeden z najbardziej znanych smaków Andaluzji. Ekologiczne i aromatyczne warzywa zadowolą podniebienie każdego.
Ta orzeźwiająca zupa pochodzi z jednego z najgorętszych rejonów Europy. Przyrządzona z ekologicznych, surowych, aromatycznych warzyw zadowoli podniebienie charakterystycznym smakiem świeżych pomidorów i zielonego ogórka. Klasyka kuchni hiszpańskiej. Tradycyjnie podawane na zimno.
Składniki: ekopomidory (pomidory, sok pomidorowy) 57%, ekoogórek zielony 33%, ekopapryka czerwona 5%, ekocebula, ekooliwa z oliwek, sól, ekoocet winny jabłkowy, ekopapryczka chili
Termin przydatności: 5 lat od daty produkcji
Wartości odżywcze |
Na 100 g |
Na porcję 25 g (250 g po uwodnieniu) |
Kalorie |
1398 kJ / 333 kcal |
349 kJ / 83 kcal |
Tłuszcz |
10 g |
2,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2 g |
0,5 g |
Węglowodany |
43 g |
11 g |
W tym cukry |
43 g |
11 g |
Błonnik |
12 g |
3 g |
Białko |
12 g |
3 g |
Sól |
7,2 g |
1,8 g |
Marka | LYOFOOD |
---|---|
Kolor | /g/a/gaspacho.jpg |