Risotto po bałkańsku to świetna propozycja na obiad na świeżym powietrzu. Smakowita i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego jedzenia.Aromatyczne zioła, cebula i papryka w połączeniu z liofilizowaną wołowiną i ryżem zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Sposób przygotowania: gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (460 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 10-12 minut.
Waga: 190 g
Waga po przyrządzeniu: 650 g
Składniki: ryż 43%, wołowina suszona, tłuszcz naturalny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól spożywcza, laktoza, cukier, aromat, ekstrakt drożdżowy, mąka pszenna, drożdże w proszku, przyprawy, aromat (z pszenicą, selerem), olej paprykowy koncentrat (papryka, olej słonecznikowy), kazeina, karmel, glukoza, maltodekstryna
Mięso liofilizowane: 13,8 g (odpowiada ok. 66 g świeżego mięsa)
Alergeny: gluten, laktoza, mleko, seler
Wartości odżywcze:
- wartość energetyczna: 420 kcal / 100 g
- węglowodany: 55 g / 100 g
- tłuszcz: 13 g/100 g
- białko: 16 g/100 g
.