Danie węgierskie z wołowiną i makaronem. Idealna propozycja żywieniowa dla smakoszy uwzględniających w swojej diecie mięso.Danie z wołowiną i makaronem na ostro to liofilizowany, pełnowartościowy posiłek, idealny na wyprawy, wystarczy zalać wodą i gotowe. Jest lekki, zajmuje niewiele miejsca.
Przyrządzanie: zagotowaną wodę wlać do linii napełnienia (320 ml) bezpośrednio do torebki, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 5 minut.
Waga netto: 160 g
Waga po przygotowaniu: 480 g
Składniki: makaron 50% (pszenica durum, jaja, sól), przyprawy, skrobia modyfikowana, wołowina 8%, papryka, pomidory, chili w proszku, pieprz kajeński
Mięso liofilizowane: 12,8 g (odpowiada ok. 51 g świeżego mięsa)
Alergeny: jaja, gluten, laktoza, mleko, soja
Wartości odżywcze:- kalorie: 364 kcal
- tłuszcz: 6,0 g
- węglowodany: 59,5 g
- cukry: 9,9 g
- błonnik: 2,6 g
- białko: 15,3 g
- sól: 1,7 g
. 51 g świeżego mięsa)
Alergeny: jaja, gluten, laktoza, mleko, soja
Wartości odżywcze:- kalorie: 364 kcal
- tłuszcz: 6,0 g
- węglowodany: 59,5 g
- cukry: 9,9 g
- błonnik: 2,6 g
- białko: 15,3 g
- sól: 1,7 g
.