Klasyk z odrobiną fantazji. Długo testowana i gotowana wciąż na nowo, by znaleźć w smaku tę nutę niepowtarzalności. Mały sekret tkwi w pieczeniu czerwonej papryki wraz z pomidorami tuż przed gotowaniem. Kremowa konsystencja zupy i dopełnienie jej ryżem zadowoli każdego głodnego amatora tego smaku.
Klasyk z odrobiną fantazji. Długo testowana i gotowana wciąż na nowo, by znaleźć w smaku tę nutę niepowtarzalności. Mały sekret tkwi w pieczeniu czerwonej papryki wraz z pomidorami tuż przed gotowaniem. Kremowa konsystencja zupy i dopełnienie jej ryżem zadowoli każdego głodnego amatora tego smaku.
Waga przed uwodnieniem: 60 g
Waga po uwodnieniu: 370 g
pulpa pomidorowa (pomidory, sok pomidorowy) 30%, ryż 26%, papryka czerwona 15%, śmietana, cebula, koncentrat pomidorowy 8%, sól, cukier, przyprawy
Wartość energetyczna: 1654 kJ/393 kcal, tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,4 g, węglowodany 58 g, w tym cukry 22 g, błonnik 9,1 g, białko 10 g, sól 2,5 g
Wartość energetyczna: 992 kJ/236 kcal, tłuszcz 6,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g, węglowodany 35 g, w tym cukry 13 g, błonnik 5,5 g, białko 6,2 g, sól 1,5 g
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj 310 ml gorącej, przegotowanej wody - linia pomocnicza nr. 2 (patrz w środku). 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie, smacznego.