Wyobraź sobie leśną polanę po deszczu, nad którą właśnie wychodzi słońce. Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby tak smakowała nasza zupa grzybowa. Kremowa, rozgrzewająca, o delikatnym smaku sera gdzieś na końcu przygody.
Wyobraź sobie leśną polanę po deszczu, nad którą właśnie wychodzi słońce. Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby tak smakowała nasza zupa grzybowa. Kremowa, rozgrzewająca, o delikatnym smaku sera gdzieś na końcu przygody.
Waga przed uwodnieniem: 65 g
Waga po uwodnieniu: 370 g
makaron (semolina z pszenicy) 31%, pieczarki 24%, cebula, grzyby 7%, marchew, śmietana, grzyby suszone 3%, ser gorgonzola (ChNP) 3%, natka pietruszki, sól
Wartość energetyczna: 1691 kJ/402 kcal, tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,1 g, węglowodany 52 g, w tym cukry 13 g, błonnik 9,5 g, białko 19 g, sól 3,2 g
Wartość energetyczna: 1099 kJ/261 kcal, tłuszcz 7,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g, węglowodany 34 g, w tym cukry 8,4 g, błonnik 6,2 g, białko 12 g, sól 2,1 g
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj 305 ml gorącej, przegotowanej wody - linia pomocnicza nr. 2 (patrz w środku). 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie, smacznego.